Головна

Бої під Бахмутом: окупанти заганяють свою піхоту на мінні поля

Піхота окупантів на мінному полі

За словами начальника пресслужби 26-ї артилерійської бригади імені Романа Дашкевича Олега Калашнікова, російські окупанти під Бахмутом використовують тактику замінованих полів, щоб перешкодити своїм піхотинцям відступати. Вони також мінують шляхи відходу солдатів. Калашніков зазначив, що ця тактика свідчить про низький морально-психологічний стан окупантів, які перебувають на передовій.

Начальник пресслужби пояснив, що ці дії російського командування є спробою стимулювати своїх солдатів йти і вмирати. Він також повідомив, що були випадки жорстокого поводження над тими окупантами, які відмовилися брати участь у наступі.

Калашніков також зазначив, що російське командування використовує цю тактику давно для того, щоб утримати своїх солдатів від ухилення від виконання обов'язків. Вони мінують шляхи відходу, при цьому навіть самі російські окупанти не знають, де розміщені міни. Калашніков підкреслив, що у Російських військах панує хаос.

Терористи на Бахмутському напрямку також використовують свої підрозділи як приманки і іноді наносять удари по своїх же позиціях.

За словами аналітиків ISW, ця тактика російського командування допомогла Збройним силам України просунутися на південь від Бахмута.

Читайте також: