Бої за Авдіївку вплинуть на український контрнаступ - The Economist

Бої за Авдіївку вплинуть на український контрнаступ - The Economist

З 9 жовтня Росія розпочала свій наступ на прифронтове місто Авдіївка, яке утримується українськими військами. Місто знаходиться у "кишені", оточене ворожими позиціями з трьох боків. Російський наступ - це спроба створити "котел" навколо українських захисників і змінити хід війни. Ворог розглядає Авдіївку як можливість здобути "значну перемогу", але поки що рано говорити, чи стане вона головним напрямком наступу.

Росія виділила значні ресурси для цієї операції. Військові посили включають у себе до трьох батальйонів, танки, БМП і літаки. Оператори літаків запускають високоточні керовані "планерні бомби". Проте, росіяни стикаються зі значним опором українських сил. За перші 48 годин наступу, Росія втратила 15 танків, 33 БМП і деяку артилерію.

Боротьба за Авдіївку важка і запекла. Незалежно від результату, це матиме негативний вплив на продовження українського контрнаступу на півдні. Росія має проблеми під час наступу, які висвітлюються російськими військовими блогерами. Табори блогерів розділилися на два, і це свідчить про складність ситуації.

Росія стикається з проблемами під час наступу на Авдіївку. Це інформація, яка висвітлюється російськими військовими блогерами, що поділилися на два табори. Цю інформацію надає Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: