Бойові дії охоплюють близько 350 кв. км: що відбувається на Курщині (оновлено)

Боєприпаси та військова техніка на Курщині
Боєприпаси та військова техніка на Курщині

Українські війська тривають наступ в Курській області

Протягом третього дня тривають бої в Курській області після «прориву» кордону. Відомо, що Збройні сили України прагнуть до Курчатова, де знаходиться атомна електростанція. Вони зайняли декілька населених пунктів і продовжують просуватися.

За даними американського Інституту вивчення війни, українські війська можуть просунутися в Курській області на 10 кілометрів. Пропагандистські ЗМІ з РФ називають цю ситуацію «ситуацією в Курській області».

Найманці «Вагнера» повертаються до Росії для захисту Курської області. За даними геолокації та інсайдерських джерел, українські військові зайняли декілька населених пунктів. Бої тривають в Суджі та Коренево, а також в інших місцях.

Російські ЗМІ і Міноборони РФ стверджують, що бої тривають в Суджанському та Коренівському районах. Вони також визнають, що ЗСУ намагаються вийти на Курську атомну електростанцію та завдають авіаударів.

У місті Анастасіївці тривають бої, а також у Івниці та Козачій Локні. Ситуація в Курській області напружена, а місцеві жителі вимагають евакуації.

Російські ЗМІ та влада агресора не мають одностайної думки про ситуацію в Курській області. Пропагандисти визнають активне наступання ЗСУ та бої з підрозділами України.

Читайте також