Бойовики ХАМАСу два роки приховували плани атаки на Ізраїль

Терористи ХАМАСу використовували підземні дротові телефонні лінії протягом двох років, щоб конспіративно спланувати напад на Ізраїль. За розвідданнями, переданими Сполученим Штатам Америки, деякі бойовики ХАМАСу планували напад та спілкувалися через телефонні лінії, вбудовані в мережу тунелів у Газі. Це давало їм можливість таємно комунікувати один з одним, уникаючи відстеження союзниками.

ХАМАС уникали використання комп'ютерів або мобільних телефонів, щоб уникнути виявлення з боку ізраїльської чи американської розвідки. Вони намагались ховати свої плани і використовували старомодні контррозвідувальні заходи, такі як проведення особистих нарад щодо планування та утримання від цифрового зв'язку, який можуть відстежити ізраїльтяни.

Після масованого ракетного удару та наземного вторгнення бойовиків ХАМАСу на ізраїльську територію, офіційно було оголошено війну в Ізраїлі. Військово-політичний кабінет Ізраїлю підтримав запровадження пункту 40 Алеф, що дало повну свободу дій військовим. Армія має доповідати політичному керівництву країни. В перший день війни було зазначено, що до 1 тис. бойовиків ХАМАСу вже проникли на територію Ізраїлю через безпечні прориви в прикордонному паркані.

Зокрема, з'ясувалося, що Іран з серпня готував план вторгнення в Ізраїль спільно з ХАМАСом. Представники служби безпеки Ірану допомогли у сплануванні атаки та дозволили проведення нападу під час зустрічі в Бейруті