Лікарні окупованої Луганщини переповнені пораненими бойовиками

Українським журналістам вдалося отримати внутрішній документ із луганської клініки міста Первомайська, де вказується, що серед численних поранених понад сотню померли.

У період з 15 травня по 15 червня до лікарні окупованого міста Первомайська доправили 893 поранених бойовика. Основну масу становлять російські військові. Є також мобілізовані з ОРДЛО.

Серед 893 людей 124 померли від отриманих травм.

Бойовики надходять у вкрай тяжкому стані. Їхні тіла мають численні опіки різних ступенів, дроблення кісток, руйнування слизових оболонок.

Гарячі бої у Сєвєродонецьку та прилеглих локаціях супроводжуються великими втратами. Поранених, яких встигають забирати з поля бою, везуть у місцеві клініки, де медичний персонал також вкрай виснажений. Окупанти скаржаться на кадровий голод.

Однак у документах не вказуються особливості та проблеми несення медичної служби на тимчасово окупованих територіях. Про тих, хто загинув, перебуваючи безпосередньо в боях, відомості взагалі засекречені.

Дані про втрати, надані з Первомайська, відображають ситуацію лише цієї маленької лікарні. Загальна картина російських втрат насправді жахає.