Бомба ФАБ-500 тепер долітає до будь-якої точки Харкова - ОВА

Бомба ФАБ-500 тепер долітає до будь-якої точки Харкова - ОВА

Російські окупанти почали обстрілювати Харків керованими авіабомбами

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що російські окупанти почали атакувати Харків за допомогою керованих авіабомб типу ФАБ-500, модифікованих для поліпшення їхньої ефективності.

"Ворог б'є з усіх видів озброєння. Ускладнена ситуація тим, що ворог почав атакувати місто Харків керованими авіабомбами типу ФАБ-500, які мають значну руйнівну силу", - заявив Синєгубов.

Він також зазначив, що спочатку ворог використовував ці боєприпаси лише на північних територіях, на Куп'янському напрямку, близько лінії фронту.

"Наразі, як ми розуміємо, ці авіабомби було модифіковано. За нашими даними, вони тепер летять на відстань до 80 км і можуть досягти будь-якої точки Харкова. Це означає, що повітряні тривоги, які оголошуються протягом 12-16 годин на добу, є дійсними, і ми повинні переховуватись в укриттях", - підкреслив Синєгубов.

За його словами, протягом останньої доби російські сили скинули 32 керовані авіабомби, а з початку року їх було сотні.

"Загалом, місто Харків отримало близько 100 ракетних ударів, в результаті чого було зруйновано понад 11 тисяч об'єктів. З них близько 3 тисяч повністю зруйновані і не підлягають реставрації. Кожен обстріл призводить до жертв серед мирного населення", - зазначив Синєгубов.

Джерело: УНІАН

Читайте також: