«Бомба уповільненої дії»: Daily Mail пояснила, що чекає Європу через падіння народжуваності

Европа думає про відновлення народжуваності
Европа думає про відновлення народжуваності

Країнам ЄС необхідно мати рівень народжуваності 2,1 дитини на одну жінку, щоб забезпечити стабільне населення. Та швидкість народження дітей на Заході різко падає, що призводить до серйозних соціальних змін. Зараз завдання полягає у пошуку способу оплати пенсій людям похилого віку, популяція яких зростає.”, йдеться в статті Daily Mail.

У березневому звіті медичний журнал The Lancet наголошує, що наслідки зниження народжуваності є величезними і змінять світ сьогоднішнього дня. "До кінця століття лише шість країн будуть мати коефіцієнт народжуваності, який перевищує цей поріг. У Великій Британії кількість народжень вже знизилася значно. Прогнозований показник народжуваності на 2100 рік - 1,3 дитини на одну жінку. У Західній Європі цей показник також знизиться з 1,53 в 2021 році до 1,37 до кінця століття", - зазначається в статті.

За даними Eurostat, населення ЄС зменшиться на 6% до 2100 року. Це може не виглядати настільки страшно, але це становить серйозну проблему. Прогнозується, що до 2100 року люди віком 65 років і старше будуть становити 32% населення, що на 10% більше, ніж сьогодні.

Також відзначається, що невпевненість в економіці гальмує планування сімей та народження дітей в США. Народжуваність в країні знизилася до найнижчого рівня за останні 40 років.

Читайте також