Борець Насібов вийшов до фіналу та здобув для України ще одну медаль Олімпіади

Борець Насібов на п'єдесталі з медаллю
Борець Насібов на п'єдесталі з медаллю

Українець Парвіз Насібов сьогодні, 7 серпня, пробився до фіналу олімпійського турніру з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 67 кг та забезпечив собі медаль.

У півфіналі Насібов несподівано переміг першого сіяного Хасрата Джафарова з Азербайджану. Зустріч завершилася з рахунком 3:3, але Парвіз забив вирішальний бал і отримав перемогу.

Варто зазначити, що Джафаров є срібним та бронзовим призером чемпіонатів світу, а також дворазовим чемпіоном Європи.

Фінал відбудеться завтра, 8 серпня.

Варто зазначити, що у матчі 1/8 фіналу Насібов на останніх десяти секундах здивував суперника Мате Немеша з Сербії та переміг з рахунком 3:2. В чвертьфіналі українець зійшовся з киргизцем Амантуром Ісмайловим і початково відставав 2:6. Проте п'ять поспіль виштовхувань Насібова, кожне з яких було оцінене на один бал, привели до перемоги 7:6.

Нагадаємо, літні Олімпійські ігри проходять у столиці Франції, Парижі, та 16 інших містах по всій європейській частині Франції, а також на Таїті - острові, що належить до Французької Полінезії. На цих Іграх відбудеться дебют брейкдансу як олімпійського виду спорту, а вони мають бути останніми Олімпійськими іграми, організованими за керівництва Томаса Баха, глави МОК.

Ігри 2024 року стали першими, на яких однакова кількість спортсменів представлена серед чоловіків і жінок. Вартість Ігор становить 8,3 мільярда євро.

Церемонія відкриття розпочалася о 19:30 26 липня 2024 року. Це стало другим випадком в історії, коли відкриття Олімпійських ігор відбулося не на стадіоні (першим була церемонія відкриття Літніх юнацьких Олімпійських ігор 2018 року).

Парад націй пройшов у рамках параду човнів по Сені від мосту Аустерліц до Єнського мосту, а офіційна частина відбулася на площі Трокадеро на тимчасовому "міні-стадіоні". Маршрут параду довжиною 6 кілометрів показував культурні елементи церемонії та види на визначні пам'ятки Парижа.

Провесником церемонії літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024 року був режисер Тома Жоллі.

Олімпіада-2024. Медальний залік

Читайте також