Борис Джонсон у мемуарах назвав можливу причину смерті королеви Єлизавети II

Борис Джонсон мемуари причина смерті королеви
Борис Джонсон мемуари причина смерті королеви

Колишній премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон стверджує у своїх мемуарах, що королева Єлизавета II померла від раку кісток. Таку інформацію він навів у своїх записах під назвою Unleashed.

За словами Джонсона, він знав про хворобу Єлизавети II протягом багатьох місяців до своєї відставки в вересні 2022 року. Врешті-решт, у реєстрі про її смерть було вказано, що причиною була старість, а це був перший раз, коли політик публічно назвав іншу версію.

Джонсон також описав своє останнє зустріч з королевою, підкресливши, що вона виглядала блідою, згорбленою і мала синці на руках від медичних процедур. Але не зважаючи на це, її настрій не страждав і вона все ж усміхалася.

Екс-прем'єр поділився, що королева знала про свою неминучу смерть, але все ж була рішуча виконувати свої обов'язки до кінця, зокрема передачі влади новому прем'єру.

Єлизавета II померла 8 вересня, її стан раптово погіршився тільки декілька годин перед цим. Смерть настала у її шотландській резиденції Балморал в присутності старших дітей. Офіційне свідоцтво про смерть вказує, що причиною був вік.

Королева Єлизавета II померла у віці 96 років, ставши найстарішим і найдовше правлячим монархом Великобританії. Зараз престол перейшов до її старшого сина Чарльза, а церемонія державного похорону відбулася 19 вересня.

Читайте також