Боррель: Якщо ЄС не підтримуватиме Україну, за це платитимуть наступні покоління європейців

Уряд Європейського Союзу виділив істотну фінансову допомогу Україні для протидії агресивним діям Російської Федерації. Загальна сума допомоги вже наближається до 100 млрд євро. Ці витрати не є надмірними, оскільки недостатня допомога могла б стати загрозою свободі й незалежності України, а також вплинути на майбутні покоління європейців. Це було заявлено високим представником ЄС Жозепом Боррелем на засіданні ЄП у Брюсселі.

Хтось може сказати: "О, це дуже дорого – підтримувати Україну". Але , якщо не підтримувати Україну та дозволити їй впасти під тиском російської агресії, це буде для нас набагато більш коштовним, як і для наступних поколінь. Оскільки Росія перетвориться на більшу загрозу для нашої безпеки й свободи.

ЄС зобов'язаний підтримувати Україну на протязі тривалого періоду, використовуючи всі доступні ресурси, як фінансові, так і військові. Україна є не лише сусідом ЄС, а й його найбільшим партнером, яка прагне стати членом європейської родини. Тому збереження незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України є важливим для ЄС, оскільки це впливає на його власну свободу і безпеку.

Джерело: OBOZ.UA