Боррель розповів, про що розмовляв з Умєровим в Києві

Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель під час візиту до Києва провів зустріч з новим міністром оборони Рустемом Умєровим.

Вони обговорили подальшу військову допомогу від ЄС. Про це Боррель розповів на пресконференції в Києві, повідомляє "РБК-Україна".

Під час прес-конференції Боррель заявив, що йому було приємно особисто познайомитись з новим міністром оборони України.

Він зауважив, що під час зустрічі, вони мали можливість обмінятися інформацією та обговорити ситуацію на фронті, а також питання підтримки ЄС української армії.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Голова європейської дипломатії також зазначив. що зустріч була спрямована на обговорення найгостріших потреб для України.

Умєров, за словами Борреля, зміг розповісти йому про потреби військових в амуніції та зброї. Крім того, під час зустрічі було обговорення питання подальшої підготовки українських військових.

До того ж Боррель наголосив, що ЄС і надалі буде підтримувати Україну.

"Ми надали підтримку на суму щонайменше 25 млрд євро. І це лише військова підтримка. А загальна підтримка сягає 80 млрд євро. І це найбільша сума, яку ми колись виділяли на таку підтримку. Ми цим пишаємось. І я запевняю міністра, що ми працюємо заради миру, але маємо підтримувати Україну з військової точки зору", - наголосив він.

30 вересня Жозеп Боррель прибув до Одеси з неанонсованим візитом. Зокрема, він відвідав Спасо-Преображенський собор, який постраждав через ракетний обстріл росіян.

Сьогодні голова європейської дипломатії приїхав до Києва. За час візиту він встиг зустрітись з українським президентом Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та новим міністром оборони.