"Брехня Путіна досягає вражаючого рівня": Олланд висловився про війну в Україні

Якщо Росії вдасться відібрати частину території в України, це заохотить інші країни до зміни своїх кордонів військовим шляхом.

А перемога України буде ознакою того, що авторитарні режими не можуть добитися успіху навіть із застосуванням сили. Про це в інтерв'ю австрійській газеті Der Standard розповів колишній президент Франції Франсуа Олланд.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Якщо Путін здобуде хоча б один квадратний кілометр порівняно з довоєнною ситуацією, інші країни будуть думати, що вони теж можуть отримати територіальні здобутки", ‒ сказав Олланд.

Він також розповів, що президент РФ Володимир Путін постійно бреше.

"Брехня звичайна річ у політиці, але у Путіна вона досягає вражаючого рівня. Як часто він говорив, що Башар Асад не використовував хімічну зброю? Як часто він стверджував мені, що не має ніякого відношення до українських сепаратистів, хоча він їх озброював? Скільки разів він запевняв мене, що не має жодних стосунків з ПВК "Вагнера", хоча її лідер йому підкоряється?", ‒ наголосив Олланд.

Франсуа Олланд був одним з учасників Нормандського формату, започаткованого в червні 2014 року, в якому брали участь лідери Франції, Німеччини, України та Росії. Нещодавно він зазначив, що геополітична ситуація після 2014 року не була сприятливою для України.

Олланд заявив, що Мінські домовленості дали Україні необхідний час для зміцнення ЗСУ, і це зламало плани Путіна на перемогу у 2022 році. Він також зазначив, що "Мінськ" не дозволив Путіну розширити тимчасово окуповані території на Донбасі.