Британці через глобальне потепління можуть залишитись без улюбленого напою

Британські вчені працюють над створенням більш стійких сортів хмелю

Британські вчені співпрацюють з пивоварними компаніями, щоб знайти способи створення сортів хмелю, які будуть стійкі до глобального потепління. За даними Daily Star, зміна клімату ускладнює процес вирощування хмелю, що призводить до падіння виробництва виробів пивоварного промислу.

«Пивовари хочуть пива з гарним смаком, тому їм потрібен хміль, щоб надати смаку, який хочуть їхні клієнти. Але виробники більше зацікавлені у рослинах, здатних давати добрі врожаї за наявності хвороб та посухи», – пояснила доктор Хелен Кокертон із Кентського університету.

Внаслідок зміни клімату в Європі минулого року було зафіксовано падіння виробництва хмелю на 20% у багатьох ключових регіонах. Урожайність хмелю в останні 10-12 років зазнавала змін через непередбачувані погодні умови і кліматичні зміни.

За данними, британці щорічно випивають близько 500 пінт пива, що робить їх одними з найнестримніших споживачів алкоголю у світі. Однак, середній показник споживання алкоголю у Британії становить 15,5 літра на рік, в той час як у світі цей показник складає 6,1 літра.

Боротьба з російським бізнесом

Також, втрати на ринку споживання пива були спричинені Росією. Carlsberg, міжнародна пивоварна компанія, вирішила припинити усі зв'язки з російським бізнесом і не укладати угоди з російським урядом. Компанія звинувачує Кремль у крадіжці її бізнесу. Carlsberg планує продати свою дочірню компанію «Балтика» в Росії, проте зіткнулася з труднощами через політичну ситуацію в країні.