Британія дозволила Україні бити Storm Shadow Росією

Українські війська б'ють ракетою Storm Shadow
Українські війська б'ють ракетою Storm Shadow

Великобританія підтримує Україну в ракетній атакі на Росію

Прем'єр-міністр Великобританії Кір Стармер заявив, що Україна може використати ракети Storm Shadow для атаки на військові об'єкти в Росії. Він підтримав політику попереднього уряду щодо підтримки України. За його словами, використання ракет повинно відповідати міжнародному гуманітарному праву та мати оборонний характер.

Виступ Стармера підтвердив прихильність нового уряду Великобританії до попередньої політики. Це однаково з позицією Ріші Сунака, який раніше не обмежував Україну у використанні ракет для атак на Росію.

"Цей саміт НАТО слід розглядати як ясну та єдину рішучість союзників щодо НАТО та інших країн, які перебувають там водночас, підтримати Україну та протистояти російській агресії", - сказав Кір Стармер.

Україна вимагає атакувати військові цілі в РФ для самозахисту, і деякі європейські країни, включаючи Велику Британію, підтримують цю позицію. Проте США поки що обмежують використання своєї зброї Києвом, оскільки бояться ескалації конфлікту з Москвою.

Президент Володимир Зеленський під час свого візиту до США закликав Вашингтон дозволити Україні знищувати російську авіацію на території Росії.

Читайте також