Британська розвідка дізналася про роль "Редуту" в російській агресії

Британська розвідка дізналася про роль

Російська Федерація використовує приватні військові компанії для посилення своїх регулярних військ, щоб уникнути проведення подальших непопулярних мобілізаційних заходів в країні. Одна з таких компаній, "Редут", ймовірно, вербує найманців, які виступають під виглядом "добровольців", включаючи колишніх бойовиків іншої приватної військової компанії "Вагнер". Цю інформацію повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

Відомо, що головне розвідувальне управління генштабу Російської Федерації фінансує діяльність цієї групи і контролює процес її вербування. Від початку агресії Росії на Україну, "Редут" брав участь у воєнних операціях в різних областях, зокрема в Донецькій, Харківській, Київській і Луганській областях. За даними британської розвідки, чисельність цієї групи складає близько семи тисяч осіб.

На даний момент "Редут" є однією з приватних військових компаній, які використовує Міністерство оборони РФ для посилення своїх регулярних військ.

Крім того, в серпні в Тверській області Росії сталося повітряне катастрофа, в результаті якої загинули 10 осіб, у тому числі засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євгеній Пригожин і його заступник. За даними американських аналітиків Інституту вивчення війни, літак був збитий за наказом президента РФ Володимира Путіна.

Читайте також: