Британська розвідка пояснила, як ліквідація катера «Івановець» вплине на Чорноморський флот РФ

Значні можливості Чорноморського флоту РФ зазнали значного втрачення після знищення російського ракетного катера "Івановець". Про це повідомляють з Міністерства оборони Великої Британії у Twitter.

Згідно з інформацією, 1 лютого Головне управління розвідки України заявило про потоплення російського ракетного катера "Івановець" класу Tarantul-3. На відео, отриманому з відкритих джерел, видно як декілька надводних дронів атакують корабель, виповзаючи з різних боків, що призводить до мощного вибуху та затоплення корабля.

За даними британської розвідки, "Івановець" здійснював патрулювання західного узбережжя Криму для підтримки окупації Росією України. Важлива система зв'язку дозволяла кораблю передавати та отримувати інформацію про цілі для інших кораблів, вертольотів та патрульних літаків.

“Цей успіх України показує вразливість російських військових кораблів на Чорному морі. Ймовірно, це змусить керівників Чорноморського флоту переглянути свої тактики біля західного Криму. Але, Чорноморський флот РФ все ще може виконувати свої основні завдання: дальні удари, патрулювання та підтримку”, - зазначили у британському Мінобороні.

Нагадаємо, що вночі 1 лютого один з підрозділів ГУР знищив ракетний катер "Івановець" Чорноморського флоту РФ за допомогою морських дронів Magura V5. Ціна корабля становить від 60 до 70 млн доларів. За словами представника ГУР Андрія Юсова, Росія мала всього три такі катери.

Відповідаючи на це, керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що російські війська "засвоїли урок" після знищення ракетного катера "Івановець" і приховали ракетоносії "Калібр" в пунктах базування.