Британська розвідка пояснила, чому Кремль скасував короткострокові контракти на війну ув’язненим

Ув'язненим в Росії більше не пропонують короткострокові контракти на військову службу

За оглядом Великої Британії, російська влада більше не пропонує короткострокові контракти ув'язненим, оскільки це викликало проблеми з набором до армії.

Замість цього, російські ув'язнені тепер отримують стандартні довгострокові контракти на проходження військової служби, які передбачають службу щонайменше до закінчення терміну дії наказу про часткову мобілізацію, виданого у вересні 2022 року.

Спецслужби Великої Британії зазначають, що короткострокові контракти для ув'язнених викликали суперечки всередині РФ, зокрема, щодо того, що після звільнення вони можуть повернутися до скоєння злочинів.

Також було виражено невдоволення тим, що звичайні мобілізовані резервісти служать безстроково.

«Короткострокове вербування ув'язнених було відповіддю на труднощі РФ з призовом на військову службу під час вторгнення в Україну», - повідомляється.

Раніше повідомлялося, що російський лідер Володимир Путін перестав підписувати укази про помилування ув'язнених замість їх вступу до військової служби. Тепер ув'язнених відправляють на війну на підставі «умовного звільнення» та контракту, який не можна розірвати до кінця війни.