Британська розвідка пояснила, чому Москва побоялася направити танк «Армата» на фронт

Москва відмовила направити свої новітні танки "Армата" до України

Москва вирішила не надсилати на фронт в Україні свої найсучасніші танки "Армата" через страх втрат та недостатню кількість цих танків. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у своєму Twitter-акаунті.

Глава російського військового концерну "Ростех" Сергій Чемезов заявив, що хоча танки "Армата" вже надійшли на озброєння російської армії, військові не планують направляти їх до України. Причиною цього є висока вартість, яка не дозволяє виробляти ці танки великими партіями.

Танк "Армата" був представлений в День Перемоги 2015 року, але під час репетиції він зламався. Перша гвардійська танкова армія повинна була отримати ці танки до 2021 року, але ймовірність поставок в передові частини дуже мала, зазначається в повідомленні.

За даними британської розвідки, танки "Армата" були помічені під час навчань на півдні Росії у грудні 2022 року, але кремлівські інформаційні агенції заявили, що ці танки будуть використовуватися в Україні.

На сьогоднішній день майже напевно відомо, що Т-14 "Армата" не був перекинутий в Україну. Ймовірно, це сталося через потенційну репутаційну шкоду, яку може завдати втрата такої "престижної" машини в бою, а також через потребу виробництва більшої кількості основних бойових танків, що може бути задоволена лише за рахунок інших варіантів

Триває 741-й день повномасштабної війни Росії проти України. За минулу добу відбулося 74 бойових зіткнення. Ворог наніс п'ять ракетних та 66 авіаційних ударів, здійснив 108 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Уночі російські окупанти знову атакували Україну, використовуючи 22 безпілотні літальні апарати типу Shahed. За допомогою протиповітряної оборони України було знищено 18 атакуючих безпілотників.