Британська розвідка пояснила, чому російські літаки скидають ракети і бомби на свої села

Останнім часом авіація Росії все частіше скидає бомби на території своєї країни. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії в своєму Twitter-акаунті.

За даними каналу новин Telegram Astra, 27 січня російські літаки випадково скинули дві некеровані боєприпаси ФАБ-250 на два села у Білгородській області. Перший боєприпас впав на ферму у Постникові, а другий - на вулицю села Стрілецьке. Це призвело до евакуації 150 осіб у радіусі 500 метрів.

Четверте випадкове скидання бомб

За даними британської розвідки, це вже четверте випадкове скидання боєприпасів Росії на її власній території цього місяця. Останній подібний інцидент стався 20 квітня 2023 року у Білгороді.

"Неможливо підтвердити, що саме стає причиною таких інцидентів - погані процедури при озброєнні літака перед вильотом або неправильні дії екіпажу під час місій. Ймовірно, це поєднання обох факторів. Частота подібних випадків може свідчити про втомленість персоналу на фронті в Росії та недостатню підготовку", - зазначили в мінобороні Британії.

Раніше повідомлялося, що під час атаки на Україну росіяни випадково скинули ракету на своє село. Також російський літак випустив дві авіабомби на Білгородську область.