Британська розвідка пояснила, чому російські літаки скидають ракети і бомби на свої села

Російська авіація скидає бомби на своїй території

За останній час російська авіація все частіше скидає бомби на своїй території. За даними міністерства оборони Великої Британії, це свідчить про ступінь втоми персоналу та недостатню підготовку.

Згідно з інформацією, наданою російським незалежним каналом новин Telegram Astra, 27 січня російські літаки випадково випустили дві некеровані боєприпаси ФАБ-250 у Білгородській області. Перша бомба впала на ферму у Постникові, а друга - на міську вулицю у Стрілецькому, змусивши евакуювати 150 осіб у радіусі 500 метрів.

За даними британської розвідки, це вже четвертий випадок, коли російські авіаційні боєприпаси випадково випадають на їх території цього місяця. Останній інцидент стався 20 квітня 2023 року.

Неможливо підтвердити, чи відбуваються такі інциденти через погані процедури при озброєнні літака перед вильотом або неправильні дії екіпажу під час місій. Ймовірно, це комбінація того й іншого. Збільшення частоти подібних випадків, ймовірно, демонструє ступінь втоми повітряного та наземного персоналу на лінії фронту в Росії, а також свідчить про недостатню підготовку

Раніше повідомлялося, що під час атаки по Україні росіяни скинули ракету на власне село. Також російський літак випустив дві авіабомби на Білгородську область.