Британська розвідка повідомила, навіщо РФ вербує африканців до армії

Британська розвідка повідомила, навіщо РФ вербує африканців до армії

Російська Федерація активізує вербування воїнів в африканських країнах

Росія зміцнює вербування для участі в війні проти України в африканських країнах, оскільки власні ресурси уже вичерпано. Цю інформацію надала Міністерство оборони Великобританії.

У травні Головне управління розвідки України повідомило про зростання спроб Росії вербувати африканців для бойових дій в Україні. Особливий акцент зроблено на центральноафриканських країнах, таких як Руанда, Бурунді, Конго та Уганда.

За пропозицією Росії, вербування супроводжується реєстраційним бонусом у розмірі 2 тис. доларів, щомісячною зарплатою у розмірі 2,2 тис. доларів та можливістю отримати російський паспорт.

За даними британських розвідників, ця кампанія має на меті компенсувати втрати російської армії на полі бою та підтримувати активність в напрямку кількох фронтів. Оскільки вербування власних в'язнів в Росії досягло піку, Росія, ймовірно, розширює свої зусилля в сфері вербування на континенті Африки, щоб уникнути додаткової мобілізації у межах власної країни.

«Попередній розподіл на війну не тільки був непопулярним для президента Путіна та російського уряду, а й привів до рекордного дефіциту робочої сили та виїзду кваліфікованих працівників, таких як лікарі та IT-фахівці», – повідомляється в заяві.

Нагадаємо, що Кремль змушує тисячі мігрантів та іноземних студентів воювати на боці Росії в війні проти України, зокрема підсилюючи свої дії на Харківщині.

Росія намагається досягти успіху на Харківщині і використовує всі доступні ресурси в цьому напрямку. З метою забезпечити потреби в особовому складі, був залучений так званий африканський корпус, до складу якого увійшли найманці з досвідом військових дій в країнах Африки.

Як відомо, на тимчасово окупованих територіях України спостерігається завезення нових найманців з Куби та Непалу. Наприклад, бойовники з цих країн помічені в різних регіонах.

Раніше було повідомлено, що працівник Російської академії наук брав участь у рекрутуванні громадян Куби для бойових дій проти України. Спочатку їх наймали для будівництва в тилу, але потім вони отримали військову форму і контракти від Міністерства оборони РФ.

Читайте також: