Британська розвідка повідомила, скільки контрактників Кремль планує відправити на війну

Росія розпочала весняний призов

1 квітня у Росії розпочався весняний призов, у рамках якого на строкову службу планують призвати 150 тисяч солдат з віком від 18 до 30 років. Цю інформацію повідомило Міністерство оборони Великої Британії у своєму Twitter.

Призовники будуть військовослужбовцями протягом 12 місяців у різних видах Збройних Сил Росії. Важливо зазначити, що вони зараз не залучаються до воєнних дій проти України. Гарнізони розташовані по всій Росії, а призовники входять до складу окремих батальйонів, які не змішані з батальйонами контрактників. Існує ймовірність, що деякі призовники служать в частинах Росії біля кордону з Україною, включаючи підрозділи, що забезпечують прикордонну безпеку.

В той же час російські війська, що беруть участь у воєнних діях проти України, складаються з контрактників та резервістів, яких мобілізували наприкінці 2022 року.

«На солдат-призовників, зазвичай, чиниться тиск, аби вони вступали на контрактну службу і потім були відповідальними за службу в Україні. Ймовірно, що російська влада не бажає йти на ризик бойових втрат серед солдат-призовників, що, напевно, було б непопулярним. Втрати серед солдат-добровольців більше толеруються у суспільстві», - повідомляє розвідка.

Нагадаємо, що Росія планує набрати близько 400 тисяч солдат на контрактну службу до 2024 року.

«Це необхідно для підтримки своїх військ в Україні, які зазнали значних втрат, і для реалізації оголошених планів зі збільшення чисельності Збройних Сил до 1,32 млн у цьому році та до 1,5 млн у наступному», - підкреслює розвідка.

Нагадаємо, що російський лідер Володимир Путін вже підписав указ про весняний призов до армії РФ.

Додамо, що після створення Ленінградського військового округу Росія активно набирає солдатів, ймовірно, з метою використання їх у воєнних діях проти України.