Британська розвідка повідомила, що стало причиною вибуху на ракетному заводі РФ

Пожежа на російському ракетному заводі біля Іжевська

Вибух, який відбувся на ракетному заводі біля Іжевська 7 лютого, міністерство оборони Великої Британії вважає малоймовірним, що був викликаний українським безпілотником. На заводі виробляються балістичні ракети, зокрема бойова система "Іскандер", яка застосовується проти України. Попередньо, вибух був викликаний плановими випробуваннями ракетних двигунів.

За даними британської розвідки, це вже п'ятий вибух на військово-промисловому підприємстві в Росії за останні чотири місяці.

Малоймовірно, що до вибуху були причетні українські безпілотні літальні апарати з огляду на відстань до України 1200 км. Більше того, про подібні атаки в цьому районі не повідомлялося. - повідомляє Міноборони Британії.

Міноборони Британії зазначають, що існує реальна ймовірність того, що вибух стався через недбале поводження та зберігання небезпечних матеріалів, а також через політичний тиск щодо збільшення виробництва військової промисловості. Крім того, зростання вимог до виробництва може призвести до збільшення кількості аварій.

На відео видно, що пожежа на заводі спалахнула з потужним гулом. Згодом офіційні власті повідомили, що причиною були технічні роботи на підприємстві.