Британська розвідка розкрила, як РФ хоче захистити свої кораблі в Чорному морі

Британська розвідка розкрила, як РФ хоче захистити свої кораблі в Чорному морі

Російські загарбники розпочали встановлювати баржі біля входу в Новоросійський морський порт для захисту Чорноморського флоту. Цю інформацію повідомила розвідка міністерства оборони Британії у Twitter (X).

Нещодавній аналіз зображень виявив чотири баржі, розташовані біля входу в об'єкт Чорноморського флоту Новоросійського морського порту. Це спроба посилити оборону порту від атак українських надводних дронів без екіпажу", - зауважили розвідники.

Розвідники також підкреслили важливу роль Новоросійського порту у захисті активів Чорноморського флоту.

Крім того, згадали, що колишнього командувача Чорноморського флоту РФ - адмірала Віктора Соколова - звільнили через успіхи України в ураженні російських кораблів, як на морі, так і в портах.

Його заміна, віцеадмірал Сергій Пінчук, ймовірно, намагався підвищити шанси на виживання російських кораблів шляхом прийняття подальших профілактичних та оборонних заходів, включаючи скорочення пропуску до портових засобів", - аналізують розвідники.

Минулого місяця українські військові завдали серію ударів по Криму. Однією з мет цих атак був центр зв'язку Чорноморського флоту РФ. Російське командування було змушене відвести свої кораблі з Севастополя.

У додаток до цього, українські військові атакували великий десантний корабель "Костянтин Ольшанський", який був захоплений окупантами у 2014 році в Криму і планувався використовувати проти України.

Раніше українська армія також нанесла удари по великих десантних кораблях "Ямал" та "Азов", що спричинило значні руйнування російській логістиці та управлінню військами.

Також стало відомо, що росіяни відправили до Севастополя малий ракетний корабель "Каракурт", який може нести ракети "Калібр".