Британська розвідка розкрила, як санкції підривають військову промисловість РФ

Британська розвідка розкрила, як санкції підривають військову промисловість РФ

Санкції продовжують негативно впливати на російську оборонну промисловість, яка збирається понести великі втрати через обмеження у торгівлі з іншими країнами. Відтак, це призводить до збільшення вартості та складності придбання товарів, які Росія колись могла купувати вільно. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у своєму Твіттері.

Згідно з дослідженням Інституту економік, що розвиваються, підсанкційні товари, які експортуються до Росії, подорожчали для третіх країн більш ніж на 60%.

Незважаючи на збільшення виробництва ключових боєприпасів, які зазвичай використовуються в Україні, санкції ймовірно вплинуть на більш складні і вдосконалені системи озброєнь Росії. Ці системи все більше залежать від іноземних компонентів та технологій.

Крім того, санкції ускладнюють російський експорт зброї і порушують розрахунки з партнерами. Це призводить до затримок поставок та значного скорочення експорту зброї Росії.

Зниження частки Росії в світовій торгівлі зброєю

За даними Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем світу, частка Росії в світовій торгівлі зброєю зменшилась до 11%, порівняно з 21% попереднього періоду.

Нещодавно до Москви прибув новий рейс з компонентами для виробництва дронів-камікадзе типу Shahed, які російські загарбники використовують у своїх діях. Ці комплектуючі були ввезені з Ірану.

Читайте також: