Британський автор зобразив у дитячій книзі мапу України без Криму та ще однієї області

Посольство України в Великій Британії закликає автора коректно позначити мапу України

Посольство України в Великій Британії звернулося до британського автора дитячих книг Саймона Тайлера з проханням виправити мапу України у його книзі. На ілюстрації відсутній Крим та частина Одеської області. Про це повідомила пресслужба МЗС України у Facebook.

«Посольство України у Великій Британії звернулося до британського автора дитячих книг Саймона Тайлера з питанням коректного позначення мапи України у його книзі, в якій донедавна Крим та частина Одеської області були відсутні на ілюстрації», - йдеться у повідомленні.

Українські дипломати отримали проєкт виправленої мапи України для включення її до перевидання книги "Emergency vehicles". Найближчим часом очікується виходжання перевидання з коректним позначенням карти.

Обговорення щодо заміни прем'єра Сунака перед виборами в Великій Британії

Члени кабінету міністрів Великої Британії проводять приватні обговорення щодо можливості заміни прем'єр-міністра Ріші Сунака перед виборами до парламенту. За даними інформаційного агентства, члени уряду розглядають можливість зміни прем'єра Сунака до цього року.

Велика Британія засуджує агресію Росії на території України

Постійний представник Великої Британії при ОБСЄ Ніл Голланд нагадав, що агресія Росії почалася у 2014 році, і нині Росія намагається захопити нові території. Велика Британія засуджує проведення російським режимом виборів на тимчасово окупованих територіях України.

США також не визнають легітимність фіктивних президентських виборів, які Росія проводить на території України.