Британський полковник оцінив імовірність перетину російськими військами Сувальського коридору

Британський полковник про імовірність перетину коридору
Британський полковник про імовірність перетину коридору

Експерт про Сувальський коридор і Білорусь

Експерт Глен Грант заявив, що Територія Сувальського коридору є надзвичайно складним шматком землі, і ворогу там буде дуже важко. За його словами, зустрічі Путіна у Білорусі нічого не означають, оскільки у Білорусі немає повноцінної армії. Британський полковник наголосив, що Білорусь не може конкурувати з західними країнами, які мають значно більшу кількість солдатів і ліпше оснащену армію.

Грант також застеріг від перетину Сувальського коридору Росією, зазначивши, що це дуже складний шматок землі. За його словами, якщо Білорусь рішить перетнути коридор, вона автоматично потрапить у війну, оскільки оточена НАТО та Україною. В такому разі, росіянам знадобиться багато солдатів, але вони не зможуть протистояти американській бригаді та іншим західним військам.

Росія і Сувальський коридор

Росія вважає Сувальський коридор цікавою територією, яка дозволить їй сполучити Калінінградську область з анексованою територією. Це викликає обурення у Литви, Польщі та інших західних країн. Калінінградська область повинна була бути передана Росії у 1996 році, але це не сталося. Тепер Білорусь готується до можливої військової операції в Сувалському коридорі, але це малоймовірно, оскільки вона не має потужної армії.

Лукашенко готує армію

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що у країні триває підготовка військових підрозділів, постачання озброєння та техніки. Раніше він також говорив про операцію в Сувалківському коридорі. Однак, експерти сумніваються в реальності цих загроз.

Читайте також