Буданов назвав мету наступу РФ на Харківщині, і це не "буфер"

Буданов назвав мету наступу РФ на Харківщині, і це не

Поширення хаосу і паніки – мета росіян

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України, Кирило Буданов, вважає, що росіяни поширюють інформацію про створення "буферної зони" з метою посіяти паніку та хаос у нашій країні. Він зробив таку заяву під час телемарафону.

"Передусім мета - посіяти хаос і паніку всередині держави. Всі ці розмови про "буферні зони" і так далі..., так, а де вони її роблять? На двох окремих напрямках. А між ними як бути? А як праворуч-ліворуч із буферною зоною? Це не серйозна просто розмова. Це офіційна позиція, яку озвучило російське керівництво, щоб виправдати і хоч якось пояснити росіянам, що вони роблять зараз у Харківській області",

заявив Буданов. За його словами, вороги розпочали наступ на двох напрямках, і немає жодної суцільної "буферної" смуги для захисту Бєлгороду. Водночас, він зазначив, що українська сторона також не бачить можливості створення такої "буферної зони".

"Та й Бєлгороду це не сильно "допомогло","

додав Буданов.

Крім того, він заявив, що ще однією метою ворога є відволікання українських сил та засобів. Тому Сили оборони створили невеликі резерви, щоб розтягнути їх по фронту та забезпечити оборону від ворога.

"Але я думаю, що все ж таки ми з цим впораємося",

підкреслив він.

Американське видання NYT раніше зазначило, що росіяни розпочали наступ в Харківській області через проблеми Збройних Сил України.

Читайте також: