Буданов порівняв "вагнерівців" і армію РФ

Буданов порівняв

"Вагнерівці" проходять підготовку перед відправкою на фронт. Навчають навіть засуджених, яких набирають з російських в'язниць,

Тому вони воюють краще, ніж інші військові формування Росії. Про це голова ГУР Кирило Буданов розповів 24tv.ua.

"Вони наш ворог, але треба визнати, що це ворог, за якого не соромно. Це непорівнянно з рівнем регулярних військ. Вони набагато вищі", вважає Буданов.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, Росія досягла успіхів у просуванні до центру Бахмута, в основному завдяки російській групі найманців Пригожина. Проте заради цього ПВК зазнала катастрофічних втрат.

"Це втричі більше, ніж кількість загиблих у боях, з якими Сполучені Штати зіткнулися під час Гуадалканальської кампанії у Другій світовій війні, і це було протягом 5 місяців", заявив речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі про російські втрати в Бахмуті.

За його словами, майже половина з тих, хто загинув у боях з грудня, були бойовиками "Вагнера".

Тепер через непорозуміння з російським Міноборони Пригожин грає у політичні ігри. Він каже, що виведе "вагнерівців" із Бахмуту 10 травня.

Таке рішення фактично означатиме залишення міста росіянами.

"Його політичне майбутнє безпосередньо пов'язане з його фізичним виживанням, тому що в Російській Федерації занадто багато сил, які хочуть його усунути", - додав голова ГУР.

5 травня Євген Пригожин у листі до керівництва міноборони РФ заявив, що виведе "вагнерівців" з Бахмута з 10 травня.

4 травня Пригожин опублікував відео, в якому показав ряди трупів "вагнерівців". Він обматюкав начальника російського генштабу Валерія Герасимова і міністра оборони Сергія Шойгу за відсутність снарядів у своїх бійців. "Де, с*ка, боєприпаси?", запитав на відео ватажок "вагнерівців".

Між ПВК "Вагнера" і міноборони Росії вже давно існує напруга. Пригожин скаржиться на "снарядний голод" і нібито заздрість до його успіхів на фронті. "Вагнерівці" ж стали головною штурмовою силою РФ протягом останніх місяців. За даними української сторони, вони несуть "величезні" втрати.

Читайте також: