Буданов заявив про можливий наступ Росії наприкінці травня

Глава української військової розвідки Кирило Буданов вважає, що ситуація на фронті складна, але контрольована, і передбачає, що Росія може почати наступ до кінця травня. Він розповів про це в інтерв'ю ARD.

Буданов зазначив, що очікує збільшення російських наступальних дій наприкінці весни, на початку літа, особливо на території Донбасу. Він вважає, що окупанти можуть підійти ближче до Часового Яру та рухатись у напрямку міста Покровська, яке знаходиться приблизно за 70 кілометрів на північний захід від Донецька.

Проте до цього російського наступу Буданов не очікує серйозних змін на фронті. Він вважає, що ситуація є складною, але контрольованою. Незважаючи на думки різних військових експертів, він вважає, що український наступ можливий і у 2024 році.

Буданов наголосив, що Україні терміново необхідні додаткові артилерійські системи та обсяги боєприпасів, і без постійної підтримки буде "катастрофічно тяжко". Він також сподівається на значне зростання оборонної промисловості в Європі вже цього року та компенсацію відсутності американської допомоги з боку ЄС.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив думку, що Володимир Путін припинить військові дії в Україні лише тоді, коли зрозуміє, що не зможе перемогти.