Бум ШІ спровокував відродження газової енергетики США – ЗМІ

Бум ші спровокував розвиток газової енергетики США
Бум ші спровокував розвиток газової енергетики США

Енергетичні компанії в США планують будувати нові електростанції на природному газі

Американські енергетичні компанії прискорено реагують на зростання попиту від центрів обробки даних штучного інтелекту, виробничих підприємств і електромобілів, які споживають багато електроенергії. Це стає можливим завдяки стійкості газу, який став основним джерелом електроенергії в США. Експерти раніше передбачали кінець епохи швидкого зростання внутрішнього попиту на газ.

"Кілька років тому було очікування, що сонячна та вітрова енергія зможуть покрити наші додаткові потреби в генерації", - заявив Джед Дорсгаймер, керівник енергетичного та екологічного сектору інвестиційного банку William Blair.

Прогнози показують, що до 60% нової генерації електроенергії буде залежати від газу. Уже за перші шість місяців цього року компанії оголосили про плани будівництва більшої кількості нових газових електростанцій, ніж за весь минулий рік. Всього до 2032 року заплановано запустити більше ніж 200 газових установок, що забезпечить додаткові 86 гігават електроенергії. Враховуючи зростання споживання електроенергії центрами обробки даних, вже до 2030 року споживання може збільшитись у 10 разів.

Крім будівництва нових станцій, деякі компанії будуть закривати старі газові електростанції повільніше, ніж очікувалося.

Джерело: Економічна правда

Читайте також