Бундестаг проголосував за надання Україні ракет Taurus: рішення за Шольцем

Німеччина схвалила надання Україні ракет Taurus для ударів по російському агресору

Парламент Німеччини ухвалив рекомендацію щодо постачання Україні далекобійних ракет Taurus для проведення точкових ударів вглиб російського агресора. Про це повідомив народний депутат Єгор Чернєв. Тепер необхідно, щоб закон був підписаний німецьким канцлером Олафом Шольцем, який подав його на розгляд парламентської коаліції. Раніше було проведено голосування за опозиційний законопроєкт щодо надання Україні ракет Taurus, проте воно виявилося невдалим.

Німецькі парламентарі схвалили рекомендацію про надання ракет Taurus для нанесення «точкових ударів глибоко в тилу російського агресора».

Наразі до розгляду остаточного рішення залишається дочекатися підпису канцлера. Запровадження ракет Taurus має вищу ефективність при проведенні контрнаступу військами України, як стверджує народний депутат Єгор Чернєв. Він висловив надію, що це нове озброєння допоможе зупинити російську агресію.

Зазначимо, раніше Буданов, український політик, прогнозував можливий час переходу України у контрнаступ проти російської агресії.