Буряти вигадали, як боротися із п'яними водіями: машини конфісковуватимуть на війну

Російська влада хоче відбирати авто у п'яних водіїв-бурятів, аби відправляти їх на війну в Україну.

Губернатор Бурятії Олексій Циденов повідомив, що російська влада планує забирати автомобілі у водіїв, які їздять у стані алкогольного сп'яніння, з метою використання їх на війні в Україні.

П'яних водіїв-бурятів будуть карати і їх автівки відправляти на війну

Губернатор Бурятії скаржиться, що в 2023 році у регіоні сталося понад 1000 ДТП, внаслідок чого було затримано 7800 водіїв, які перебували у стані алкогольного сп'яніння. Тепер таких водіїв будуть карати, а їхні автомобілі передаватимуться бійцям, які перебувають на фронті в Україні.

«Нині у країні діє нормативний акт, яким конфісковане майно може передаватися бійцям на «СВО». Нехай машини йдуть у справу, нехай наші бійці будуть забезпечені добрими транспортними засобами. А водії нехай замисляться, що п'яним за кермо сідати – це не лише дуже небезпечно, а й накладно», – заявив губернатор Бурятії.

За словами губернатора, вже було надано доручення щодо розробки відповідного механізму.

Розграбування будинку «героя СВО» в Бурятії

Неідентифіковані особи вчинили розграбування будинку «героя СВО» в Бурятії. Злочинці викрали автомобіль, цінні речі та навіть унітаз.

За словами військового, невідомі особи відвідували будинок двічі. Друге проникнення сталося після того, як будівлю опечатала поліція.

Пожежа в лісі у Бурятії

Понад 100 гектарів лісу в Бурятії вогнем. Пожежа досягла міста Улан-Уде та його передмість. За даними російських ЗМІ, полум'я розповсюджується через сильний вітер, а місцеві жителі стверджують, що вогонь охопив житлові будинки. Місцева влада запевняє, що це не так.