Бурдж Халіф – скільки поверхів у найвищій будівлі світу?

Складно знайти у світі людину, яка не знає про Бурдж Халіф. Йдеться про найвищу будівлю у світі. Мова навіть не про те, burj khalifa скільки поверхів, а про те, наскільки неймовірною і величезною здається ця споруда. 

При цьому йдеться не просто про поверховість. Усі поверхи, ліфти і кожен метр будівлі використовується за призначенням. Всередині багато різних закладів і розважальних центрів. 

Бурдж Халіфа кількість поверхів? 

Для початку слід кілька слів сказати про те, яка це будівля і наскільки вона висока. У світі чимало дійсно високих і вражаючих будівель. Вони мають і різну історію, і різну кількість метрів. Тому, якщо оцінювати справедливо, то Бурдж Халіфа поверховість не найважливіший критерій. 

Розглядаючи цілу картину, і з огляду на бурдж халіфа скільки метрів усього, варто згадати всі найвищі будови світу: 

  1. Бурдж Халіфа (Дубай, ОАЕ, 828 метрів, 163 поверхи).

  2. Шанхайська вежа Цинмао (Шанхай, Китай, 632 метри, 128 поверхів).

  3. Абраудж Аль-Байт (Мекка, Саудівська Аравія, 601 метр, 120 поверхів).

  4. Лотте Ворлд Тауер (Сеул, Південна Корея, 555 метрів, 123 поверхи).

  5. Лотте Ворлд Тауер Суджоу (Суджоу, Китай, 528 метрів, 123 поверхи).

  6. Тайпей 101 (Тайбей, Тайвань, 508 метрів, 101 поверх).

  7. Шанхайська вежа Цзин Мао (Шанхай, Китай, 501 метр, 88 поверхів).

У кожної з цих будівель своя історія, призначення і відповідно популярність. Загалом високих будівель у світі досить багато. 

Бурдж Халіфа скільки метрів? 

Повернемося до найвищої будівлі. Історія створення Бурдж Халіфа почалася ще у 2000-х, коли уряд ОАЕ вирішив створити новий символ прогресу та процвітання країни. Саме цю мету переслідували високопоставлені особи. Потрібно було показати, наскільки ОАЕ зробили крок уперед. 

burj khalifa скільки поверхів

У 2004 році почалося активне будівництво під керівництвом компанії Samsung C&T з Південної Кореї. Проектування було доручено американській архітектурній фірмі Skidmore, Owings & Merrill. Загалом, незважаючи на символізм будівлі, до її створення не були безпосередньо задіяні місцеві жителі. 

Остаточно Бурдж Халіфа був відкритий для публіки в січні 2010 року, ставши найвищою будівлею у світі. Здіймаючись на 828 метрів, він став не тільки технічним і архітектурним досягненням, а й символом сили, інновації та прогресу ОАЕ. Утім, попри всю помпезність, творці не до кінця домоглися бажаного ефекту публіки. Уже в наступні роки на рахунок Бурджа приписувалося чимало глузувань, критики в химерності та хвастощах. 

Чим ще знаменита найвища будівля у світі? 

Неминуче найвища будівля у світі отримала чимало своїх особливостей. Утім, з роками (а будівля досить "молода") таких історій буде все більше:

  1. Висота. Бурдж Халіфа є найвищою будівлею у світі, сягаючи висоти 828 метрів (2717 футів).

  2. Система ліфтів. Будівля оснащена однією з найшвидших систем ліфтів у світі, здатних доставити пасажирів на висоту в 124 поверхи всього за 60 секунд.

  3. Інтер'єри. Усередині Бурдж Халіфа розташовані розкішні житлові та комерційні приміщення, а також готелі та ресторани, бутики провідних світових брендів.

  4. На вершинах Бурдж Халіфа розташовані спеціальні майданчики, звідки відкриваються захоплюючі краєвиди на Дубай і пустелю навколо.

  5. Будівля славиться своїми вражаючими світловими шоу, які відбуваються щовечора, створюючи захопливий краєвид для жителів і гостей Дубая.

  6. У будівництві Бурдж Халіфа використовували передові технології для зниження енергоспоживання і водоспоживання, що безсумнівно корисно для екології. 

  7. Попри фінансові труднощі, спричинені світовою економічною кризою 2008 року, будівництво Бурдж Халіфа було завершено завдяки зусиллям уряду та інвесторів.

Ці факти роблять Бурдж Халіфа не тільки видатною інженерною спорудою, а й знаком процвітання та амбіцій ОАЕ.

Унікальність на кордоні з нереальними вимогами 

Бурдж Халіфа був спроєктований і збудований з метою створення символу прогресу та привернення уваги світу до Дубаю та Об'єднаних Арабських Еміратів. Його висота була обрана не тільки як технічне досягнення, а й як спосіб встановити рекорд і зміцнити статус Дубая як світового центру бізнесу, туризму і культури. Таким чином, будівництво високої будівлі стало символом амбіцій ОАЕ та їхнього прагнення до зростання і розвитку.

бурдж халіфа скільки поверхів

Саме цей досить амбітний символіз ще не раз згадають творцям будівлі. 

Бурдж Халіфа має 163 поверхи. На цих поверхах розташовані різні об'єкти, включно з житловими квартирами, офісними приміщеннями, готелями, ресторанами, спостережними майданчиками, а також торговельними та розважальними закладами. Загалом, будівля слугує багатофункціональним центром, надаючи різноманітні послуги і простори для роботи, відпочинку та розваг. Вартість кожного квадратного метра просто неймовірна. Жити або відпочивати в Бурдж Халіфі вважається престижним, а іноді неможливим. Якоюсь мірою амбітні плани творців найвищої будівлі у світі вдалося реалізувати.