ЦАХАЛ з літаків та кораблів вдарив по тунелю ХАМАС

Військово-морські сили та авіація Ізраїлю провели удар по тунелю та складу зброї, які використовували бойовики ХАМАС у Секторі Гази. Цю інформацію повідомляє Telegram армії Ізраїлю.

До цього військові сили виявили терористів, які виходили з тунелю на узбережжі Сектору Газа та спробували проникнути на територію Ізраїлю через море неподалік Зикима. Військові сили Ізраїлю негайно відреагували і провели удар проти цієї групи ХАМАСу, запобігши їхній спробі проникнення.

Підземні тунелі ХАМАСу в Секторі Гази є довжиною схожими на мережу метро в Нью-Йорку. Вони протягуються великою глибиною під густонаселеними районами Сектору Гази. Завдання знищення цих тунелів виявляється вкрай складним для Ізраїлю, так як бойовники використовують цивільні будинки, лікарні та школи як "живий щит".

ЦАХАЛ планує здійснити наземне вторгнення у Сектор Гази. Міністр оборони Йоав Галлант називає цей маневр "смертельною" атакою. За інформацією The Times of Israel, Галлант закликав військових бути готовими до наступу після огляду району біля узбережжя Гази разом із військово-морськими силами.