Частину моря біля окупованого Криму РФ закриє для судноплавства

Частина моря біля окупованого Криму РФ
Частина моря біля окупованого Криму РФ

У Росії заборонять плавання в зоні енергомоста Криму

Мінтранс РФ розробив проєкт наказу, який встановлює заборонені райони для плавання в зоні енергомоста в Криму. Про це повідомляє "Крымский ветер".

Заборона Росії пошириться на всі типи суден, за винятком катерів, судів та кораблів МВС, Військово-морського флоту та Прикордонної служби ФСБ Росії.

"З боку Криму заборонена зона почнеться трохи нижче мису Борзівка у Глазівській сільраді і протягнеться приблизно на кілометр на південь по береговій лінії та на схід по воді до морського кордону з Краснодарським краєм Росії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з боку Краснодарського краю Росії заборонена ділянка знаходиться тільки на воді. Вона буде на водній ділянці на відстані 1,6-6 кілометрів від берега навпроти північного кордону селища Ілліч та опуститься на 1,6 кілометра на південь.

Нагадаємо, наразі у Криму базуються залишки російського флоту. Жодного ракетоносія на півострові нині немає. Про це розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук. За його словами, у Криму здебільшого залишилися кораблі суднозабезпечення.

Також росіяни вивели з Криму усі ракетоносії: три підводні човни проєкту "Варшавянка" та 5 кораблів - два фрегати "Макаров" і "Ессен", а також три судна проєкту "Буян-М".

До слова, у тимчасово окупованому Криму залишилося п'ять військових аеродромів. Про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Читайте також