«Це лише початок». Пентагон прокоментував удари по проіранських бойовиках

США розпочали удари по угрупованням Корпусу вартових ісламської революції

Міністерство оборони США стверджує, що результати ударів по угрупованням, пов’язаним з іранським Корпусом вартових ісламської революції, задовольняють їх і наголошує, що це тільки початок. Про це повідомив речник Пентагону генерал Патрік Райдер.

«Ми продовжуємо робити оцінки й наразі вважаємо, що отримали гарний ефект: удари знищили або функціонально пошкодили понад 80 цілей на семи об’єктах», - прокоментував Райдер удари по проіранських бойовиках в Іраку та Сирії 2 лютого.

За словами Райдера, кількість жертв і постраждалих встановлюється. Одночасно представник Пентагону зазначив, що це тільки початок, і будуть прийняті додаткові заходи, щоб змусити Корпус вартових ісламської революції та їхніх бойовиків відповісти за їхні атаки на американські об’єкти.

Райдер підкреслив, що Сполучені Штати не мають на меті розширювати конфлікт на Близькому Сході, проте вони не дозволять атакувати позиції американських військ.

Атаки по хуситам в Ємені

Говорячи про удари, що були здійснені проти єменських хуситів підтримуваним Іраном, Райдер зауважив, що це значно ускладнило можливості бойовиків перешкоджати судноплавству в Червоному морі.

Одночасно зазначено, що три удари в Ємені були спільними з союзниками, а чотирнадцять були здійснені виключно американськими силами. Всього було атаковано 36 об’єктів хуситів у 13 різних місцях, зокрема підземні сховища зброї, ракетні системи, пускові установки, системи ППО та радари.

Відповідь на атаку бази в Йорданії

Президент США Джо Байден оголосив про початок військової операції на Близькому Сході у відповідь на нещодавню атаку бази у Йорданії, яка спричинила загибель трьох американських військовослужбовців.

Нагадаємо, що 28 січня американська військова база Tower 22, що знаходиться на перетині кордонів Йорданії, Сирії та Іраку, була атакована безпілотним апаратом. Це призвело до загибелі трьох осіб і поранень десятків військових.