«Це робота на стороні ворога»: мережа відреагувала на футболки із написом «ухилянт»

В Україні продали футболки "ухилянт"

Українці зараз можуть купити футболки з написом "ухилянт" через Інтернет. Проте, фінансовий експерт Сергій Фурса вважає, що ті, хто купують і одягають ці футболки, стають підтримкою російських військ.

Фурса зауважив, що росіяни активно проводять інформаційну атаку, спрямовану на розрив мобілізації в Україні.

Чи це психологічний захист, коли ти втомився боятися і зневажати себе й у відповідь ти демонстративно вдягаєш таку футболку, починаючи пишатись тим, за що тобі було соромно? Допомагаючи тим самим ворогу поширювати зневіру і зривати мобілізацію? Якщо ти сам боїшся, то чи варто тоді показати всім, що ти пишаєшся? Але коли ти боїшся і ховаєшся, ти принаймні відповідаєш тільки за себе. За свій тихий страх. А коли вдягаєш таку футболку, то ти виходиш на бій на стороні ворога. Ти стаєш солдатом російських військ.

Сергій Фурса вважає, що тих, хто носить футболки з написом "ухилянт", треба першими затягнути в буси. Він також вважає, що СБУ повинна зайнятися бізнесом, що продовжує виробляти ці футболки.

Це не ліберально. Але такі речі переходять будь-яку межу. Це робота на стороні ворога під час війни. Люди, які носять такі футболки, чи люди, що їх виготовляють та продають, нічим не відрізняються від навідників, що здають позиції росіянам

Філософ Олексій Панич вважає, що ідея продажу футболок з написом "ухилянт" є непоганою, але потребує деяких доробок. Він запропонував, щоб кур'єрську доставку здійснювали працівники ТЦК, а замовникам відразу вкладали повістку. Панич також вважає, що бази даних замовників потрібно передавати до ТЦК.

З початку повномасштабного вторгнення Росії, правоохоронні органи вже розпочали понад 11,3 тис. кримінальних справ через ухилення від призову та порушення військового обліку.

Читайте також: 

  • Новий закон про мобілізацію. Кому приготуватися
  • Стати «шизофреніком» за 300 тис. грн. Як суди карають тих, хто допомагає ухилянтам
  • Міністр анонсував нові обмеження для ухилянтів