«Челсі» розпочав розслідування щодо Фернандеса, який співав расистську пісню про збірну Франції

Фернандес співає расистську пісню про Францію
Фернандес співає расистську пісню про Францію

Футбольний клуб "Челсі" заявив про неприйнятність расистської пісні, яку співав український півзахисник Енцо Фернандес разом з партнерами по збірній Аргентини. Це сталося під час святкування перемоги на Кубку Америки.

«Футбольний клуб «Челсі» вважає всі форми дискримінаційної поведінки неприйнятними. Ми пишаємося тим, що є інклюзивним клубом, який підтримує різноманітність, в якій представники всіх культур, спільнот та ідентичностей почуваються бажаними гостями. Ми визнаємо і цінуємо факт публічних вибачень нашого гравця і використовуватимемо це як можливість отримати урок. Клуб ініціював внутрішню дисциплінарну процедуру», — йдеться у заяві "Челсі".

Після перемоги на Кубку Америки-2024, гравці збірної Аргентини заспівали образливу пісню про футболістів збірної Франції, в якій висміювалося їх африканське походження.

Відео з виконанням расистської пісні було опубліковано у прямому ефірі однієї з соцмереж саме Енцо Фернандесом. Він швидко зупинив трансляцію, але глядачі зберегли запис відео.

Читайте також