Через отруєння у McDonaldʼs мережі швидкого харчування викреслюють з раціону цибулю

Отруєння від цибулі в McDonaldʼs
Отруєння від цибулі в McDonaldʼs

У мережах швидкого харчування в США прийняли рішення видалити цибулю з меню через спалах хвороб, викликаних кишковою паличкою, який стався в McDonald's. За даними Центру контролю та профілактики захворювань США (CDC), в десяти штатах виявили щонайменше 49 випадків кишкової інфекції, яка призвела до смерті однієї людини. Постраждалі вже подали два позови проти компанії.

McDonald's вирішив прибрати цибулю зі свого меню, оскільки саме вона може бути причиною проблеми. Інші мережі швидкого харчування, такі як KFC, Pizza Hut, Taco Bell, і Burger King, також видалили цибулю зі свого асортименту. Крім того, постачальник McDonald's вилучив кілька видів цибулі з продажу.

Внаслідок цього скандалу, акції McDonald's впали на 6,5% із розголосом отруєння й на 10% після публікації CDC. Деякі штами кишкової палички можуть призвести до серйозних ускладнень, таких як ниркова недостатність, що шкодить репутації компанії. Один із жителів штату Колорадо подав позов проти McDonald's через отруєння викликане бургерами.

Зазначимо, що експрезидент США Дональд Трамп працював у McDonald's під час передвиборної кампанії, але після цього компанія заявила, що не підтримує жодного з кандидатів у президенти США.

Читайте також