Через страйк профспілок у Фінляндії виник ажіотажний попит на один товар

Фінляндія страйкує через реформи праці

У Фінляндії розпочався масовий страйк проти реформ праці, в результаті чого почалася нестача палива. Люди бояться, що заправні станції не зможуть забезпечити їх бензином та дизпаливом, тому люди заповнюють баки своїх автомобілів та купують каністри. Компанії та представники громадського транспорту закликають не заповнювати їх, щоб уникнути реальної нестачі палива в країні. Водночас, через нестачу палива, автобуси в Гельсінкі можуть припинити свою роботу до кінця тижня. Про це повідомляє фінське видання Yle.

«Люди запасаються паливом та каністрами через страх нестачі палива», - зазначає Yle.

Дилери автомобільних аксесуарів повідомляють, що зріс попит на каністри. Наприклад, компанія Tokmanni продала на 80% більше каністр, ніж зазвичай.

«Минулого тижня продажі вже підвищилися, а цього тижня покупців стало вдвічі більше», - каже генеральний директор Broman Group Тоні Стігцеліус.

Автобуси в Гельсінкі могли би зупинитися

За даними Yle, найбільшу нестачу палива спостерігають у столичному регіоні. Представники організації, що керує громадським транспортом в Гельсінкі, повідомили, що можуть бути змушені зменшити кількість автобусів до кінця тижня через нестачу палива.

»З огляду на поточну ситуацію, ми будемо змогли нормально працювати щонайменше сьогодні та завтра», - повідомив генеральний директор Nobina Петрі Ауно. Раніше, у вівторок, транспортна адміністрація Гельсінкі підрахувала, що перший автобусний парк закінчиться паливом після середи, і всі дизельні транспортні засоби припинять роботу до кінця тижня.

Власники автозаправних станцій сподіваються, що клієнти залишать каністри незаповненими, повідомляє Yle. Після нестачі бензину E10 та дизпалива в резервуарах Teboil у Весанто у понеділок, підприємець Марко Кауппінен закликав людей бути помірними.

Страйк та проблеми з доставкою палива

Нагадаємо, в Фінляндії розпочався загальнонаціональний страйк через реформи праці, який призвів до проблем з доставкою палива. Наприклад, в аеропорту Гельсінкі виявили, що запасів не вистачить до кінця тижня, а страйк триватиме два. Тому авіакомпаніям рекомендували заправляти літаки або на місці вильоту до Фінляндії, або в сусідніх країнах.