"Чергове шахрайство": США, ЄС та інші світові демократії різко відреагували на перемогу Мадуро

Зображення Штатів, ЄС та інших світових демократій, їх реакція на перемогу Мадуро
Зображення Штатів, ЄС та інших світових демократій, їх реакція на перемогу Мадуро

Світові демократії сумніваються у чесності перемоги Ніколаса Мадуро на президентських виборах Венесуели, повідомляє українське видання "Хвиля" з посиланням на DW.

За даними Національної виборчої ради Венесуели, Мадуро отримав 51% голосів на виборах, хоча екзит-поли передбачали перемогу опозиції. Проте світові демократії ставлять під сумнів таку перемогу.

Президент Аргентини називає це "шахрайством" і сподівається, що збройні сили Венесуели захистять демократію та волю народу.

Представники інших американських країн, таких як Перу, Уругвай, Чилі, Коста-Ріка та Гватемала, також критикують "перемогу" Мадуро. Президент Чилі називає результати виборів неправдоподібними.

Представники міжнародного співтовариства та венесуельські вигнанці вимагають прозорості в процесі і публікації протоколів виборів.

США та ЄС вимагають чесного та прозорого підрахунку голосів. Держсекретар США заявляє, що результати не відображають волю народу і попереджає, що міжнародна спільнота реагуватиме відповідним чином. Міністр закордонних справ Іспанії також вимагає оприлюднити детальні дані про голосування.

Привитали Мадуро з "перемогою" лише Китай, Росія, Куба та Болівія, які обіцяють сприяти розвитку співпраці з Венесуелою. Російський президент Володимир Путін пише, що відносини з Венесуелою є стратегічним партнерством, а сам Мадуро завжди бажаний гість на російській землі.

Наразі світове співтовариство очікує повної прозорості виборчого процесу та підрахунку голосів, щоб визначити чесність перемоги Мадуро на виборах.

Читайте також

NYT порівняла "мирні плани" Венса та Путіна
сьогодні, 02:30 157 переглянули
Венс і Путін на фото