"Червінський має вчити молодих військових, а не сидіти у в'язниці" - нардеп Бондар

Народний депутат з фракції "Європейська Солідарність" Михайло Бондар під час чергового судового засідання у справі Романа Червінського заявив журналістам, що розвідник має велику кількість державних нагород за роки служби. Це свідчить про його заслуги, вірність та патріотизм. Натомість влада через свої політичні інтереси вирішила розправитися із цією людиною наголошує у facebook Михайло Бондар.

Він розповів, що сьогодні відбувається засідання суду щодо запобіжного заходу для Червінського, якого тримають в СІЗО. Як повідомив Михайло Бондар, це питання розглядає та сама колегія суддів, яка минулого разу не задовільнила клопотання адвокатів і не переглянула тримання під вартою. "Дійсно дуже багато людей прийшли сьогодні, як і тоді, і готові взяти Романа на поруки", говорить депутат. "Але сподіватися, що рішення буде іншим, ніж минулого разу, напевно не доводиться. Однак ми тут, ми сподіваємося і боремося до останнього", сказав Бондар.

"Сьогодні захист Романа приніс у суд всі нагороди, які він має. Цими нагородами він вже довів свій патріотизм і боротьбу за Україну за ці всі роки, які він служив і служить державі", підкреслив депутат.

"Я буду в суді як поручитель аргументувати, що також маю нагороди, і мені напевно ще далеко до такої кількості і таких відзнак і "Богдана Хмельницького" і 2-го і 3-го ступеня, і "За мужність". Тому такій людині місце зараз вчити молодих, проявляти свій досвід у захисті Батьківщини, а не гнити і сидіти в застінках влади, яка не чує закони, а робить усе можливе, щоб закрити патріотів, учасників бойових дій, добровольців", наголосив депутат.

Народні депутати з фракції "Європейська Солідарність" неодноразово клопотали про взяття на поруки розвідника Романа Червінського. Взяти Червінського на поруки також були готові генерал-майор запасу Сергій Кривонос та колишній виконувач обов'язків президента України, секретар РНБО (2014-2019) Олександр Турчинов.