Чому «Гра в кальмара» від Netflix стала хітом року

Стрімінговий сервіс Netflix презентував південнокорейський серіал «Гра в кальмара» 17 вересня 2021 року.

Проєкт спочатку пройшов непоміченим. Однак через три тижні про нього не говорив лише ледащий.

Серіал вже встиг стати релізом Netflix у 90 країнах.

Сюжет починається зі звичної зав'язки — головний герой Сон Хі Чхун загруз у боргах, і, щоб повернути мафії велику суму, він погоджується на пропозицію незнайомця зіграти в принизливу, але прибуткову гру.

Сон Хі Чхун опиняється в компанії 456 таких самих невдахів, які хочуть зірвати куш. Однак програш для кожного означає смерть.

Окрім головного героя у серіалі багато інших цікавих персонажів. Творці сюжету успішно розкрили їх. Тому кожен зможе знайти там свого героя, і антагоніста.

Зйомка виглядає дуже реалістичною, хоч задумка досить проста. Життя героїв до гри показують похмурим, у сірих тонах. А ось коли вони потрапляють у гру в кальмара, то все стає яскравим й інтригуючим.

Усі кімнати, в яких йдуть змагання, нагадують ляльковий будиночок. Проте там перебувають приречені люди, а тому, хто програв, стріляють у голову.

На таких контрастах збудовано весь серіал, і навіть його музичний супровід. Саундтреком звучать розслаблюючі вальси або дитячі мелодії, хоча на екрані можуть показувати дуже жорстокі сцени.