Чи буде підвищення цін на електроенергію для населення: деталі від гендиректора Yasno

Гендиректор Yasno в руках
Гендиректор Yasno в руках

Гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко заявив, що поки не планується підвищення цін на електроенергію для населення. Про це він написав у своєму пості на Facebbok.

Коваленко підкреслив, що рішення щодо зростання цін приймає лише Кабінет міністрів.

«По-перше, YASNO і представники нашої компанії нічого не казали про тарифи на електроенергію для населення. По-друге, це питання знаходиться виключно в компетенції Кабміну. І від них теж не було ніяких заяв та оголошень», – йдеться у заяві Коваленка.

Гендиректор закликав українців довіряти офіційним джерелам інформації: «По-третє, довіряйте офіційним джерелам інформації, а не чуткам від «експертів», які вирішили використати бренд для підсилення своїх фантазій».

До цього Місія ООН з моніторингу дотримання прав людини в Україні заявила, що цієї зими українцям можуть загрожувати відключення електроенергії тривалістю від чотирьох до 18 годин на добу.

Уряд запевняє, що проблем із енергопостачанням в Україні не буде до кінця жовтня та в листопаді, і сподівається, що цього разу зима пройде без відключень, як минулоріч.

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури розпочало будівництво третього рівня пасивного захисту на підстанціях НЕК «Укренерго», але міжнародні партнери не рекомендують фінансувати такий дорогий проєкт до проведення випробувань цієї технології. Раніше колишній голова «Укренерго» Володимир Кудрицький повідомив, що енергетичні об’єкти України отримають три рівні захисту у формі інженерних укріплень на випадок російських атак.

Крім того, Єврокомісія працює над збільшенням максимального обсягу постачання електроенергії в Україну. Країни G7 та інші партнери виділили понад $4 млрд на відновлення енергетичної інфраструктури України з моменту російської агресії.

Читайте також