Чи будуть електронні повістки в застосунку «Резерв+»? Відповідь Міноборони

Чи будуть електронні повістки в застосунку «Резерв+»? Відповідь Міноборони

Військовозабов'язані не отримуватимуть повістки ні в мобільному застосунку "Резерв+", ні на електронну пошту

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко заявила, що військовозабов'язані не отримуватимуть повістки ні в мобільному застосунку "Резерв+", ні на електронну пошту. Вона підкреслила, що чинне законодавство не передбачає вручення громадянам електронних повісток.

Заступниця міністра оборони наголосила, що спосіб оповіщення громадян не змінювався і наразі нікому не прийде повістка через мобільний застосунок "Резерв+". Вона також зазначила, що Міністерство працює над тим, щоб громадяни могли побачити інформацію про себе відносно свого військового обов'язку та оновити свої дані через застосунок "Оберіг".

Застосунок "Резерв+": збої через навантаження

За розповідями користувачів, застосунок "Резерв+" не завантажується за кордоном. Міністерство оборони пояснили, що це пов'язано з захистом застосунку від DDOS-атак і намагань ворога його зламати. Також вони додали, що функція авторизації може працювати не у всіх одночасно через обмеження в навантаженні.

Українські чоловіки за кордоном можуть оновити свої дані в ТЦК онлайн

Також було оголошено, що українські чоловіки, які нині перебувають за кордоном, зможуть оновити свої дані відносно військового обов'язку через ТЦК онлайн.

Мобілізація в Україні 2024: нова форма військового квитка та порядок вручення повісток

Кабінет Міністрів ухвалив нову форму військового квитка і затвердив новий порядок вручення повісток. Відповідно до нового закону про мобілізацію, на ухилянтів, які були притягнуті до кримінальної відповідальності за отримання кількох штрафів і не являються до ТЦК, чекає кримінальна відповідальність.

Читайте також:

  • Мобілізація в Україні 2024: відстрочка, бронювання та покарання
  • Міноборони запускає застосунок для військовозобов'язаних "Резерв+": деталі
  • Мінцифри випустило інструкцію, як військовозобов'язаним оновити облікові дані в ЦНАПі

Читайте також: