Чи дозволить поповнення армії РФ проводити наступ на кількох напрямках: відповідь ISW

Чи дозволить поповнення армії РФ проводити наступ на кількох напрямках: відповідь ISW

Російська армія не зможе проводити масштабні наступальні операції влітку на кількох напрямках через недостаток новобранців. Таке висновок зробив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Оглядач зазначив, що частина з 30 тис. мобілізованих військовослужбовців, які прибувають на фронт, є заміною і підкріпленням. Це дозволяє створити лише обмежені резерви. Кожне оперативне угруповання отримує від 1 до 1,5 тис. нових членів щомісяця, а наступальні угруповання можуть отримувати до 2 тис..

Україні протистоять шість оперативних російських угруповань військ. Аналітики вважають, що значна частина нового особового складу буде виконувати функції бойового забезпечення і підтримки. Також зазначається, що Росія щомісяця набирає близько 30 тис. нових військовослужбовців.

ISW спостерігав, як загарбники чергують інтенсивні атаки з низькими темпами для поповнення втрат. Резерви оперативного і стратегічного рівня не зможуть проводити широкомасштабні комбіновані атаки і їх буде недостатньо для підтримки одночасних наступальних зусиль на декількох напрямках. Російському військовому командуванню доведеться обрати основний напрямок під час літньої наступальної операції.

Путін заявив, що Росія втрачає близько 20 тис. осіб вбитими і пораненими щомісяця, що в сумі близької до кількості нових військовослужбовців.

Читайте також: