Чи є Порошенко служителем Московської церкви? Відповідь УПЦ МП (документ)

Зображення документа Відповіді УПЦ МП
Зображення документа Відповіді УПЦ МП

УПЦ Московського патріархату заявила, що Петро Порошенко був паламарем цієї церкви та її меценатом протягом багатьох років. Інформація з'явилася у відповіді УПЦ МП на запит адвоката Олени Ісаєвської, яку цитує видання "Закон і бізнес".

Раніше Олена Ісаєвська звернулася до партії "Європейська Солідарність" з питанням, чи продовжує Петро Порошенко виконувати обов'язки диякона УПЦ МП.

Такий же запит адвокат надіслала Московській церкві, яка в Україні діє під назвою УПЦ (МП).

У своїй відповіді представники московської церкви стверджують, що Порошенко був парафіянином та меценатом УПЦ. Також, вони зазначають, що за наявністю інформації, де Порошенко з нарядом послуговує разом з духовенством УПЦ, можна зробити висновок, що він був паламарем. Церковники також пояснили, що паламар - це мирянин, який належить до нижчого рангу церковних служителів.

Під час президентства Петра Порошенка, він активно сприяв створенню Православної церкви України та наданню їй Томосу від Вселенського патріарха. Московська церква, навпаки, гальмувала цей процес. Остаточне об'єднання українських православних юрисдикцій та створення ПЦУ відбулися 15 грудня 2018 року на соборі, визнаному Вселенським патріархатом, і були підтримані повною канонічною незалежністю.

Недавно Верховна Рада схвалила закон, який забороняє діяльність релігійних організацій, пов'язаних з Росією на території України.

Читайте також