Чи є у Путіна двійники: японські фахівці провели дослідження

Унаслідок дослідження штучного інтелекту в Японії виявлено, що у російського президента Володимира Путіна, дійсно, існують двійники.

Під час аналізу будови обличчя, голосу та рухів тіла були проведені дослідження, які були опубліковані в газеті The Sun.

За словами японських журналістів, справжній Путін на цьому році брав участь у параді в честь Дня Перемоги 9 травня. Людина, що інспектувала Кримський міст десять місяців тому, на 53% збігається з оригінальним Путіним, якого було побачено на Червоній площі.

Згідно з експертами з розпізнавання облич в більшості випадків було встановлено, що це не звичайний збіг, що наводить на припущення, що перед нами стоїть двійник президента.

Коли Путін прибув до Маріуполя в окупованій території в березні, на 40% він був схожий на президента, який був на параді.

За допомогою розпізнавання обличчя було встановлено, що схожість між Путіним на Кримському мосту і Путіним в Маріуполі становить лише 18%.

Експерти стверджують, що аналіз облич інтернету показує високу імовірність наявності, принаймні, двох двійників.

Голос Путіна був проаналізований у лабораторії Інституту аудіокомунікацій Японії, яка співпрацює з поліцією у кримінальних розслідуваннях. Слово "спасибо", яке Путін вимовлював у різних випадках, було обрано для дослідження.

Під час виступу Путіна на Євразійському економічному форумі в травні його голос відрізнявся від трьох інших виступів.

Експерти зазначили різницю у вимові звуку "с" та упередженість при вимові "па" і "сі".

Графіки аналізу голосу показують помітні відмінності у наголосі, які є дуже виразними.

Експерт Муцутоші Мураока зазначає, що хоча існує різниця умов запису та вимові, такі значні відмінності трапляються дуже рідко, і, наразі, можна стверджувати, що імовірність належності цих двох голосів до різних осіб є високою.

Один з потенційних двійників Путіна розмахував руками і часто торкався свого носа, що є для нього нетиповим. Аналіз рухів тіла з використанням новітніх технологій штучного інтелекту також підтверджує наявність двійників під час виступів.

За словами аналітиків, ми можемо бачити самого Путіна, який гуляє з Сі Цзіньпіном, а також його участь у морському параді в Санкт-Петербурзі в липні минулого року. За допомогою новітнього штучного інтелекту було проведено порівняння двох відеозаписів ходьби, і відсоток збігу склав 86%.

У Маріуполі хода Путіна показала збіг на 75% з ходою під час прогулянки з Сі.

Згідно з результатами дослідження, справжній Путін, падаючи під час ходьби, має більшу вертикальну поставу, тоді як двійник має іншу поставу. Порівнюючи два відео з декількома можливими двійниками, відсоток збігу зменшується до 69%, що свідчить про їхню різницю як людей.

У квітні секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що на окупованій території у Херсонській і Луганській областях з'явився двійник Путіна.

Національний Головний розвідувальний управління повідомив, що Путін має двійників, яких використовують у "особливих випадках".