Чи є УПЦ Московською церквою? Онуфрій програв черговий суд

УПЦ Московською церквою? Онуфрій програв суд.
УПЦ Московською церквою? Онуфрій програв суд.

УПЦ МП вкотре не зуміла спростувати канонічний зв'язок з Московським патріархатом

Київська митрополія Української православної церкви (УПЦ МП) знову не змогла спростувати свій канонічний зв'язок з Московським патріархатом. Про це повідомляє портал Главком, посилаючись на рішення Київського окружного адміністративного суду.

УПЦ МП судилася з Державною службою з етнополітики та свободи совісті Міністерства культури з метою визнання бездіяльності чиновників через відсутність їхньої реакції на релігієзнавчу експертизу. Проте суд відмовив у задоволенні вимог УПЦ МП та визнав висновок експертизи чинним.

Експерти, приділяючи увагу різним документам, заявили, що УПЦ МП не знаходиться в стані автокефалії та є структурним підрозділом Російської православної церкви.

Релігійна організація та її керівництво не змогли довести, що експерти мали негативний вплив на результати експертизи. Також вони не зуміли спростувати сам зміст висновку експертизи.

Зазначимо, що суд виявив факт, що УПЦ МП сама відряджала свого представника на проведення експертизи. Проте, голова цієї організації не надав пояснень щодо церковно-канонічного зв'язку з Московським патріархатом.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення терміну подання апеляційної скарги, на який відведено місяць.

Читайте також

Хакери атакували ще два російські банки
сьогодні, 14:59 63 переглянули
Комп'ютерна атака на банк